Benim Life, is er om samen met u en uw gezin fit en gezond door het leven te gaan. Gezonder eten, voldoende bewegen en genoeg rust zijn belangrijk in het dagelijks leven. De volgende vijf pijlers dragen bij aan een gezond en gelukkig leven.

 

1. Goede voeding is onmisbaar
Om goed voor uzelf te zorgen is goede voeding belangrijk. Met de juiste voeding verbetert u de kwaliteit van uw eten. Met de MaaltijdMatch app kunt u makkelijk gezonder eten. Kies één van de lekkere recepten uit de MaaltijdMatch en  bereid eenvoudig snel jouw gezonde gerecht.

Download de Maaltijd Match app

Naast de Maaltijd Match app kun je gebruik maken van de schijf van vijf. De schijf van vijf is een theorie die al bestaat vanaf 1953 waarbij mensen ingelicht over wat gezonde voeding is.

Lees hier meer over

 

2. Slaap gezond
Wist je dat slapen belangrijker is dan goed eten en bewegen. Het verbeteren van je slaap geeft je leven een positieve energie. Zo ga je vrolijker door het leven en gaat je gezondheid op vooruit. Je hebt vast wel eens gehoord van schoonheidsslaapje. Goed slapen zorgt voor een mooiere en gezonde huid.  Met de Sleep Better app krijg je inzicht op je slaap, verbeter je slaapgewoontes en haal je meer uit je nachtrust.                           

Download hier de Sleep Better app

 

3. Bewegen
Om je lichamelijk en geestelijk goed te voelen is het belangrijk om gezond te bewegen. Het wordt aangeraden om dagelijks minimaal halfuur actief te bewegen en dat minstens 5 dagen per week.  Hierbij kun je denken aan stevig doorwandelen, fietsen en dansen. Actief bewegen kan heel leuk zijn. Met de Moves app kun je je lichaamsbeweging meten en daarvan een logboek houden. Met de app kun je bijvoorbeeld zien hoeveel calorieën je hebt verbrand tijdens het fietsen en wandelen.

Download de app Moves

 

4. Stressmanagement

Stress management is het zelf sturen en managen van je stress. Het is belangrijk dat je zelf je stress symptomen herkent en weet  hoe je hier mee om kunt gaan. Negatieve stress heeft namelijk negatieve invloed op je gezondheid.  Soms lijkt het onmogelijk om geen stress te hebben omdat je hoofd vol zit met gedachten. Gelukkig zijn er manieren om je te ontspannen en gelukkiger te voelen.  Overleg met u familie/vrienden wat u eraan kunt of maak een afspraak met uw huisarts. 

Kijk op deze website wat u zelf kunt doen tegen stress.

 

5. Familie & vrienden
Familie & vrienden zijn misschien wel het meest waardevolle in je leven. Dagelijks denk je aan hun en lach je met elkaar. Je steunt elkaar zowel in goede als slechte tijden en helpt hen waar nodig is. Een sterke relatie met familie&vrienden zorgt ervoor dat men zich gelukkiger en gezonder voelt.  Bij BM Life willen we mensen laten herinneren hoe belangrijk je familie of vrienden voor je kunnen zijn.

Een goede gezondheid, wie wilt dat niet!

Wat is nu goed en wat is slecht voor je gezondheid? Als BM Life willen wij iedereen zo goed als mogelijk informeren.

Dat doen wij middels informatiebijeenkomsten. Wat is nu schadelijk voor je welzijn en gezondheid en in welke mate. Of juist heel goed voor je zoals bewegen, veel drinken en een goede nachtrust.