De DELA uitvaartverzekering is dé uitvaartverzekering voor Moslims! Een goede uitvaartverzekering geeft rust en uw familie heeft geen zorgen over hoge uitvaartkosten!

Belangrijke aspecten van een islamitische uitvaart

Het verzorgen van een islamitische begrafenis brengt hoge kosten met zich mee. Bij een standaard uitvaart moet je al snel rekenen op zo`n  € 8.000,00 . Bij een uitvaart naar het land van herkomst  zijn de uitvaartkosten nog een stuk hoger en kunnen dan oplopen tot wel € 15.000,00.

Veel moslims zijn nog steeds verzekerd bij een uitvaartvoorziening in het land van herkomst. Maar het heeft veel voordelen om te kiezen voor een uitvaartverzekering van een Nederlandse verzekeraar. Meer hierover lees je hieronder!

Bij degenen die een sleutelrol vervullen bij een begrafenis is het kunnen geven van juiste en volledige informatie m.b.t. een islamitische uitvaart bijzonder belangrijk. Bij veel uitvaartverzorgers en -verzekeraars en soms ook begraafplaatsmedewerkers wil het hier nog wel eens aan schorten.

Zij weten overigens vaak wel wat de verschillende rechten en plichten zijn van de nabestaanden en de mogelijke gevolgen daarvan voor de stoffelijke resten, maar ze verzuimen dit uit te leggen wanneer de begrafenis wordt (voor)besproken, zeker als de financiële middelen van de nabestaanden beperkt (lijken te) zijn. Een goede verzekering en adequate informatie zijn van groot belang.

Wat je ziet is dat veel moslims ook gewoon Nederlander zijn en zich identificeren als Nederlander, maar ook met de stad waar ze vandaan komen. De binding met Nederland is bij veel moslims sterker dan met het thuisland. Voor sommige mensen is er geen thuisland of ligt dat verder terug in de geschiedenis. Vandaar dat er specifiek vanuit moslims die wens is om ook in Nederland begraven te kunnen worden.

Maar uit onderzoek blijkt ook dat er bij moslimjongeren in Nederland nog veel schroom en onzekerheid is i.v.m. de laatste rustplaats in Nederland. In gesprekken met Amsterdamse moslims is bijvoorbeeld gebleken dat er enig wantrouwen bestaat tegenover de Nederlandse grafcultuur en dat vooral de angst voor ruiming van het graf bijzonder groot is. 

Voor moslims is eeuwige grafrust van immens belang. De Islam schrijft voor dat op het moment dat je begraven wordt, de eeuwige grafrust is gewaarborgd. Er zijn al een aantal Islamitische begraafplaatsen in Nederland, alleen het fundament van eeuwige grafrust, dat kan nog niet overal. De Stichting Islamitisch Begraven Nederland (IBN) speelt een belangrijke voortrekkersrol bij het realiseren van islamitische begraafplaatsen.

Eeuwige grafrust staat zo hoog op de agenda dat in ten minste zeven plaatsen door het hele land plannen gemaakt worden voor nieuwe islamitische begraafplaatsen waar dat geldt. Zowel in Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Almelo, Hengelo, Utrecht als in Tilburg gaat het gaat dan om particuliere begraafplaatsen, zoals in Almere, die de islamitische gemeenschap zelf financiert. Afgelopen jaar kwamen er al twee van zulke begraafplaatsen bij, een in het Drentse Zuidlaren en een in het Noord-Brabantse Bergen op Zoom. (2021)

Met een polis van een buitenlandse uitvaartverzekeraar heb je eigenlijk maar één optie: begraven worden in het land van herkomst. Kies je dan toch voor een begrafenis in Nederland, dan zal in veel gevallen de uitkering de kosten niet dekken.

Een uitvaartverzekering van DELA biedt daarentegen wel een voldoende dekking. Bij DELA is het overigens mogelijk om de hoogte van het verzekerde bedrag zelf te bepalen.

Je wilt dat de mensen van wie je houdt geen zorgen hebben over hoge uitvaartkosten. Een goede uitvaartverzekering geeft rust. Met de uitvaartverzekering van DELA regel je nu dat straks alles goed geregeld is.

 

Start berekening

Islamitische begrafeniskostenverzekering - DELA

 

Direct premie berekenen & afsluiten